Sedang mencari ejen Takaful Batu Pahat? Saya boleh bantu anda.

Apa Itu Takaful?

Takaful ialah satu pelan insurans yang memiliki ciri patuh Shariah. Ini bermaksud di bawah Takaful, terdapat banyak produk patuh Shariah yang lain seperti Takaful perubatan, Takaful kenderaan, dan banyak lagi. Istilah Takaful juga merujuk kepada konsep insurans Islamik yang berasaskan kerjasama bersama, dimana segala risiko dan dana dikongsi bersama. Bantuan kewangan juga disediakan dibawah Takaful yang dikenali sebagai Tabarru’ (sedekah) dengan dana yang disumbang oleh individu dibawah perlindungan Takaful.

Ciri-ciri Takaful

Takaful mematuhi undang-undang Shariah dan tidak terlibat dalam sebarang transaksi haram.

Sekiranya anda tidak membuat sebarang tuntutan dalam tempoh perlindungan tersebut, anda akan terima rebat tunai dari syarikat Takaful anda. Jumlah rebat tersebut ditentukan oleh syarikat Takaful dan tiada jumlah tetap.

Risiko tidak hanya ditanggung oleh syarikat insurans sepertimana insurans konvensional, tetapi turut ditanggung oleh semua ahli di bawah Takaful tersebut.

Perbezaan Takaful Dengan Insurans Konvensional

Takaful Insurans Konvensional
Konsep kerjasama Berdasarkan faktor komersial sahaja
Bebas dari Riba’, unsur Gharar (ragu-ragu), dan Masyir (perjudian) Mungkin mengandungi unsur Riba’, Gharar (ragu-ragu), dan Masyir (perjudian)
Tertakluk kepada undang-undang Shariah dan undang-undang kerajaan Tertakluk kepada akta & undang-undang yang diwartakan kerajaan sahaja
Wang pemegang takaful hanya boleh dilaburkan dalam pelaburan patuh Shariah sahaja Premium yang disumbang pemegang insurans boleh dilabur dalam semua bentuk pelaburan, tidak semestinya patuh Shariah
Berdasarkan konsep perkongsian risiko. Risiko dikongsi bersama oleh semua pihak dibawah perlindungan Takaful tersebut yang telah dipersetujui bersama. Risiko ditanggung sepenuhnya oleh syarikat insurans selepas bayaran dibuat oleh pemegang insurans.

Kenapa Pentingnya Takaful

Hai, Saya Ainaa Kassim

Licensed Wealth Planner

Saya salah seorang Perunding Takaful bertauliah anda di Takaful4Us. 

Saya berpengalaman membantu lebih dari 250 orang klien dalam memilih kad medikal dan hibah mampu milik. Saya akan bantu anda membuat perbandingan antara pelan takaful yang tepat untuk anda.

Ramai pelanggan saya telah mendapatkan nasihat kewangan dan perlindungan Takaful dengan mudah dan cepat.

 

Kami akan bantu anda cari pelan Takaful yang sesuai
Apa pelan Takaful yang anda cari?

Kad Medikal Tinggi Coverage Harga Berbaloi

Kad Perubatan Individu yang komprehensif. Pelbagai pilihan plan disediakan bagi memenuhi keperluan perlindungan perubatan anda.

Pelan Hibah Mampu Milik

Pastikan keluarga anda terus menikmati kehidupan yang berkualiti sekiranya sesuatu yang tidak dijangka berlaku kepada anda atau pasangan.

Apa pelan Takaful yang anda cari?

Feedback Klien Kami

Apa Kata Mereka?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klien Kami Yang Berjaya
34 +

Blog & Tips

Takaful
FAQ

Apa Itu Takaful?

Pengenalan Takaful Sebelum anda membuat pemilihan pelan insurans buat diri dan keluarga, anda haruslah faham konsep takaful dengan jelas agar ia dapat memberi perlindungan yang

Baca Lagi
Hibah
Hibah

Apa Itu Hibah Takaful

Hibah bemaksud hadiah,hibah takaful pula adalah hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan sejumlah pampasan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat &

Baca Lagi

Kami sediakan perkhidmatan Quotation Percuma untuk anda

Inginkan Kad Perubatan & Hibah Takaful mampu milik di Malaysia? Kini semua mampu milikinya.

Apa Kata Klien kami?

"Senangnya! Duduk Rumah Je...
Tak Perlu Berjumpa Dengan Agent Pun Untuk Sign Up Plan Kad Medikal